zaterdag 20 september 2014

Les 2: Venus van Milo

In deze opdracht was het de bedoeling dat we De Venus van Milo namaakten. Dit deden we met een combinatie van ecoline en houtskool. eerst moesten we de schaduwvlakken met de ecoline maken en daarna er meer vorm aan geven met de houtskool.

Ik was bij mijn eerste poging best snel klaar met de ecoline maar was een beetje bang het daarna met houtskool te verpesten, daarom heb ik een tweede tekening gemaakt, waarbij ook de vormen wat beter zijn gelukt en daar heb ik wel met de houtskool op gewerkt.



donderdag 18 september 2014

Les 1: Verhoudingen


In deze opdracht moesten we in een vrij korte tijd kunstwerken uit de oudheid natekenen. Het ging vooral om de verhoudingen en dus niet om de details. De eerste, van het schilderij van adam is met potlood getekend en de andere twee: een Archaïsch en een Grieks beeld zijn met houtskool gemaakt.

Persoonlijk vond ik dit een hele leerzame opdracht omdat ik veel portretten teken en weinig volledige lichamen, juist omdat de verhoudingen vaak mislukken. Ik merkte ook dat ik snel verbeterde, de volgorde van de plaatjes komt overeen met de volgorde waarin ik ze gemaakt heb, dus eerst adam, dan het Archaïsche beeld en dan de Griekse sporter.











recentere tekeningen, van vorig jaar en dit jaar.

  Een van mijn meest recente tekeningen, Harry potter dit keer uit een van de latere films, hier heb ik echt geprobeerd om heel geduldig en precies te werken, en geen details weg te laten.  

Spiderman, gemaakt met zwarte inkt op A4 papier. Ik wilde eens zien hoe het was om helemaal niets uit te kunnen gummen zoals met potlood of met balpen vlakken die lichter zijn dan andere vlakken te maken, alles moest dus met strepen en ruitjes gedaan worden. Hier ben ik dus behoorlijk lang mee bezig geweest!

 
een tijd geleden al maakte ik dit, eigenlijk vooral om te oefenen met de kleurpotloden die ik toen net had gekocht in de hobbyshop in Woerden. 

 Een Uil die ik al een tijd geleden nu heb gemaakt om te oefenen met balpen, hier was ik al een tijdje bezig met het tekenen met pen en heb ik heel erg geduldig alle details 

Een tekening van vorig jaar in mijn agenda.
 met zwarte balpen probeerde ik het te laten kijken alsof er echt iemand naar je staarde door de pagina

 Mordred uit de BBC serie Merlin. Dat jongetje deed me altijd al wat dus besloot ik vorig jaar een portret met potlood van hem te maken.
 dit was voor een schoolproject van aarderijkskunde vorig jaar. We moesten een land/eiland verzinnen, en ik heb toen voor dat land een symbool mogen maken. We hadden afgesproken dat we als symbool een draak zouden doen en ik moet zeggen dat ik het leuk vond om een keer geen portret of iets bestaands, maar een fantasiewezen te tekenen.
potlood tekening om te oefenen met het tekenen van ogen. al best wel een tijd geleden, met ook nog een andere handtekening eronder... schaam..schaam heen.
 Harry potter, uit de vierde film, gemaakt met een combinatie van rode en blauwe balpennen, dit was in de periode dat ik net begon met het tekenen met balpen.


tekeningen van jong naar oud.

7 jaar, een paard, nouja, een poging tot dan...


7 jaar met sinterklaas, dat gaat er voor de kinderen nu heel anders uitzien.


7 jaar, pinokkio en de toverfee.
8 jaar, ik kan me deze nog herinneren, was er erg trots op :)


8 jaar in de zomervakantie


een heus verhaal, 8 jaar


8 jaar, zelfportret.
9 jaar, ziet er best modern uit ;p